Masterclass Ondernemen met idealen - 9 maart 2016

Masterclass Ondernemen met idealen

Veel wethouders blijken na hun wethouderschap prima ondernemers. Bestuurlijke vaardigheden als netwerken, schakelen en resultaatgerichtheid komen ook ondernemers van pas. Voor degenen die overwegen hun idealen te combineren met ondernemerschap heeft KNAP Academie de leergang ‘Ondernemen met Idealen’ ontwikkeld. 

Sociaal ondernemers hanteren een dubbele doelstelling: commercieel én sociaal. Zo zorgen zij onder meer voor werkgelegenheid voor kwetsbare personen. Zowel de maatschappij als de ondernemer wint bij een sociale onderneming.

Bestaande voorbeelden zijn: biologische bakkerij met verstandelijk beperkten, ICT bedrijf met autistische werknemers, Prael bier: ambachtelijk gebrouwen door GGZ cliënten, Kunstuitleen met werk van psychiatrische patiënten. Een ander voorbeeld is Tot2021, de oude ambachtsschool van Apeldoorn. Tot2021 is een commercieel initiatief dat tijdelijk invulling geeft aan een leegstand pand, als ankerpunt voor de gemeentelijke gebiedsontwikkeling van het havengebied van Apeldoorn. Met een unieke combinatie van sociale en commerciële initiatieven komt ‘de Haven’ over een dood punt heen. 

Op 9 maart 2016 verzorgt KNAP Academie een KNAP Lab om kennis te maken met het sociaal ondernemerschap. U test uw ondernemersvaardigheden en maakt kennis met inspirerende mogelijkheden van het sociaal ondernemerschap. Dit KNAP

Kosten: Deelname voor leden van de Wethoudersvereniging is gratis. Niet leden betalen € 300 - exclusief BTW. 

Organisatie: KNAP Lab 
Locatie: Tot2021, Molenstraat-Centrum 1 te Apeldoorn
Datum: 9 maart 2016 van 16.00 tot 20.00 uur 
Kosten: Deelname voor leden van de Wethoudersvereniging is gratis.
             Niet-leden betalen €300,- exclusief BTW.
Aanmelden: Klik hier om u in te schrijven

 

U bent hier

Deel deze pagina